Olli-Pekka Paasivirta Vihreän kauppatieteilijän ajatuksia

Vihapuhe ei vähennä terrorismia

Mediasta on lähipäivinä saanut lukea useista vakavista terrori-iskuista, jotka ovat järkyttäneet koko Eurooppaa. Samaan aikaan useat maahanmuuttovastaiset poliitikot ovat nostaneet päätään ja alkaneet terrori-iskuihin viitaten vaatia pakolaisten vastaanottamisen lopettamista ja maahanmuuton rajoittamista. Vihaa ja epäilyä kokonaisia ihmisryhmiä vastaan ollaan lietsottu päämääränä pönkittää omaa poliittista agendaa. Tällaisten tapahtumien varjolla poliittisten irtopisteiden kerääminen on hyvin epäilyttävää, ja se toistuu kerta toisensa jälkeen.

Vihapuhe, rajojen sulkeminen, kokonaisten ihmisryhmien syrjiminen ja leimaaminen ei todellakaan vähennä terrorismia. Väitän jopa, että ihmisten jättäminen sotaa käyvissä maissa oman onnensa nojaan lietsoo epätoivoa ja vihaa ympäröivää maailmaa kohtaan. Tämä on erittäin otollinen kasvualusta erilaisille ääriajatuksille. Tuemme vain terroristien tarkoitusperiä jos alamme kylvää lisää vihaa ja epävarmuutta ympärillemme.

Emme me tarvitse lisää piikkilankaa rajojemme ympärille. Me tarvitsemme yhteistyötä apua tarvitsevien auttamiseksi, ja ymmärrystä erilaisista kulttuureista tulevia kohtaan. Me kaikki haluamme lopulta elämältä aivan samoja asioita: mahdollisuuden elättää itsemme ja tehdä elämällämme jotain merkityksellistä.

Vihaa ei tuhota lietsomalla lisää vihaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaa mieltä.

Mutta terroristien rahavirtaa voidaan iskeä. Tässä yksi keino siihen:

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228232...

Mielestäni kyseinen asia pitäisi nostaa poliitiseen keskusteluun mukaan.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Rajojem sulkeminen vähentäisi siinä mielessä terrorismia, ettei uusia salafisteja ja muita hihhuleita enää tulisi tekemään tuhojaan.

ja niistä irtopisteiden keruusta. Kyllä sitä aika kovasti on harrastettu myös vihervasemmiston toimesta. esim. "ihmisoikeustaistelijan" kuolemaan johtaneessa keississä helsingissä. Siinäkään tapauksessa uhri ei ollut pääsyy tapauksen julkisuudelle vaan tekijä.

Joku Vaan

Vihapuhekortti heitetty seuraavaksi odotan hitlerkorttia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tarvitsemme tehokkaampaa rajavalvontaa, poliisia, oikeuslaitosta ja ankarampia rangaistuksia.

Niko Sillanpää

"Vihapuheen" vaikutuksista oikeastaan mihinkään blogistikaan ei voi tietää mitään, koska mitään vakavasti otettavaa tutkimusaineistoa (esim. joku Karin Creutz ei ole tieteellisesti vakavasti otettava henkilö) ei ole olemassa.

Mutta selvää on, että rajojen avaaminen kehitysmaiden ongelmille on lisännyt terrorismia. Muiden negatiivisten yhteiskunnallisten vaikutustensa lisäksi.

EU ei voi olla kehitysmaiden soskun luukku ja "globaalista vastuusta" on tältä osin luovuttava.

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Höpöä. On vain yhteensattumaa että MV-lehti julkaisee Dalibista käännettyjä juttuja Isiksen oikeaoppisuutta saatesanoissa korostaen ja pyhään sotaan yllyttäen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Terrorismi ei vähennä vihapuhetta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vihapuhe ei varmasti vähennä terrorismia, mutta unelmalässytys sen sijaan lisäsi sitä.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Jari Tervon vihapuhe "valkoisesta roskaväestä" ei vähennä terrorismia.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Olli-Pekka Paasivirta, terrorismi on seuraus, ei syy. Olisit uskottava, jos vaatisit vaikkapa Lähi-idän sotien lopettamista. Mutta eihän se käy, kun vihreät kannattavat Yhdysvaltain ja EU:n imperialistista sotapolitiikkaa.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Pään työntäminen hiekkaan islamiin ja islamilaiseen terrorismiin liittyvien ongelmien edessä ja kuluneiden korulauseiden hokeminen ei tuo yhteiskuntarauhaa, vaan nimenomaan heikentää sitä.

Olennainen kysymys on nyt se, että kuinka monta muslimien suorittamaa terroristi-iskua ja joukkoraiskausta Euroopassa saa vielä tapahtua ennen kuin näille ongemille tehdään jotain konkreettista epämääräisten ja ympäripyöreiden höttöpuheiden sijasta? Koska todellisuudesta vieraantuneelta Euroopan liberaalilta eliitiltä on turha odottaa muuta kuin hiljentymistä ja tekopyhää kauhistelua, niin voitaisiin sanoa että ainoastaan kansallismieliset tai muut vastaavat eliitin linjauksia vastustavat voivat pysäyttää haitallisen kehityksen.

Tekopyhää ja harhautunutta eliitti on mm. siitä syystä, että se mielellään "suvaitsevaisuuden" nimissä puolustaa muslimien oikeutta harjoittaa sovinistista, rasistista, homofoobista ja totalitaristista uskontoaan, mutta samalla väittää olevansa "modernien arvojen" puolustaja.

Seuraavat "trumpit" ja brexitit nähdään todennäköisesti Saksassa tai Ranskassa, sillä näiden ja monien muiden Euroopan maiden nykyiset heikot ja selkärangattomat hallitsijat eivät kykene muuhun kuin hissutteluun ja hössötykseen eli eivät pysty myöskään pysäyttämään keskiaikaisten arvojen lisääntymistä Euroopassa. Pahinta vihapuhetta on kuultu nimenomaan muslimien keskuudesta:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000060077...

Jos edes Suomessa asuvat isiksen taistelijat - toistaisinko - eli siis Suomessa asuvat isiksen taistelijat, eivät herätä suomalaisia toimimaan, niin aika heikosti menee:
http://yle.fi/uutiset/3-7473775

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Teit niin tai näin, aina tulee terrorismia. Moisessa tilanteessa sitä järkevä ihminen saattaisi vetää johtopäätöksen, että terrorismi tapahtuu hänen toimistaan riippumatta. Että sitä tehdään, koska on ihmisiä, jotka eivät voi sietää hänen elämäntapaansa. Ettei hän olekaan se maailman napa ja muut planeetan asukkaat statisteja, jotka odottavat hänen puolijumalallista merkkiään. Mutta jos rakastaa em. tarinaa, niin onhan se ymmärrettävää ajatella, että toisten ihmisten teot ovat hänen ansiotaan tai syytään, vaikka meneekin vakavan persoonallisuushäiriön puolelle.

Toimituksen poiminnat